Välkommen ska du vara.

Vill skriva om det jag just för stunden har behov av att skriva. Oftast är det lättast att skriva de dagarn när livet har tagit sig en gråare nyans, det är då själen måste ventileras genom det skrivna ordet. Kanske kan ses som en bitterfitta, kanske är det just vad jag är. Det är ingen titel jag vill ha, ettiketter är det andra som sätter.
Oavsett vad som visat dig vägen till min skrivarplats i cybervärlden så är du nu här. Tror du som mig att inget händer av en anledning så får du själv lista ut vad som gjorde att du kom hit. Jag vet varför jag är här och kanske vill du slå följe med mig på min väg i vardagen mot mina mål och min ambition att göra världen lite bättre.

onsdag 25 april 2012

Bra!

Så jävla fult rävspel och utnyttjande du kör med kommer det bli jävligt svårt för dig den dagen du ska möta dig själv i spegeln.
Det du gör mot mig kommer snart i retur, då står du där utan mig. Jag ställer inte upp längre.

KÄNNSLAN AV ATT DU GÖR EN VINST AV ALLT TILL DIN EGEN FÖRDEL FÅR MIG ATT SPY!

Tack för ordet.

söndag 22 april 2012

Jag tänker inte bo på en dansbana!

Två säsonger av en dokusåpa kallad På väg till Malung har skämt ut min by. Man får följa Örjan vars snören inte är snörade ordentligt, eller kanske man kan säga att en get eller två är på sommarbete. Ska man bruka sig av ett polerat mer acepterat språk så säger man att Örjan är en väldigt speciell person.

Man får kalla det vad man vill och Örjan som person utanför den här jävligt dåligt vinklade Tv produktionen känner jag inte alls så det kan jag inte yttra mig om ett dugg. Jag har heller inte sett varenda avsnitt eftersom min mage vrängde sig ut och in då Lasse Stefanz Olle Jönsson står i logen på Orrskogen iförd sina kalsonger och tror sig vara en skänk från Gud till kvinnan. Det var då jag kännde att det här är fan inte riktigt hundra och fullt friskt.

Men på den här nivån ligger program idén och så klart som alla andra dokusåpor så måste man plockafram avarter och vinkla det på ett sätt så tittar siffrorna håller i sig. Vilken smart person som hällst vet att en dokusåpa med "vanligt" folk utan en tutch av det udda, det konstiga, det vinklade fungera inte. Så fungerar TV och så länge det håller sig på TV-apparaten så kan jag själv välja om jag vill se skiten eller inte, det är väldigt enkelt att låta bli att se spektaklet.

Sen kommer vi till det största Aprilskämtet sen den där gången man lurade svenskarna att man fick färg tv genom att sätta en nylonstrumpa framför tvrutan, men det här är inget skämt utan tydligen fullt allvar Jag kan läsa i den lokala pressen att arbetsutskottet i Malung-Sälen kommun föreslår till Kommunfullmäktige att sponra säsong tre av På väg till Malung med 100 000 eller om det
 är 200 000 kr, ollika siffror figurerar i artikeln.
Källa: Stöd till dansbands TV utreds vidare

När jag läser detta så håller det faktiskt på att slänga mig av stolen. Jag känner hur vulkanen börjar vakna inom mig och en aggresivare framtoning av kännsloregistret noteras av min skalle, vad faaaannnnn är det frågan om? Hur kan kommunen tycka att de änns ska fundera på den här saken och ser det som en vettig kärnverksamhet för skattebetalarna spengar?

Jag inser att jag som skattebetalare faktiskt nu inte längre har valet att frivilligt välja bort dansbandsveckan och allt spektakel kring den. Jag inser att jag nu helt ofrivilligt troligen kommer att vara med och betala spons med mina pengar för en jävligt dålig dokusåpa/säsong tre!
Men herre min skapare jag tror jag vomerar, känner mina primitiva kännlor kryper på och jag skulle vilja ställa mig i kommunhuset och skrika HUR PUCKADE ÄR NIIIIIII!?!?

Det här handlar om att förvalta en kommun väl, det handlar om att vårda och ta hand om en hel kommun, inte en tillställning som MIF står för. En kommunledning borde väl se helheten i kommunen, inte enbart Dansbandsveckan kan man tycka. Vi som bor här året runt har genom tiderna fått höra om indragningar, besparingar, nedläggninga för att den ekonomiska pengapåsen sinar. Senast handlade det om renovvering av hängbron där kommunalrådet Kurt Podgorski (S) sa att det inte prioriterades för det var tvunget att ses till kommunens kärnverksamhet i första hand. Det var någon vecka sedan man kunde se det i lokalpressen. Förvisso kanske andra summor pengar, men ändå en viktig sak för innevånarna i kommunen. Ställ det mot spons av ett vinklat TV program som har till syfte att förllöjliga dansbandskulturen och Malungs. Då fattar man det sjuka och absurda i det hela. Speciellt när Kurt Podgorski (S) själv är ytterst delaktig i detta dokusåpa trams förslaget.

Jag har under många år talat om att reklam för Malung är undermålig, den futtiga som man kan hitta är totalt kass. Gymnasieskolan får lägga ner program efter program för det tycks inte finnas sökande. Nej det är ju inte så underligt om inte reklamen finns och riktas till eventuella elever. Att trycka en fin broschyr som tilltalar en 15 åring som delas ut till intresserade under Peace and Love tex. Skulle det vara så svårt? Är det svårt att göra en snygg, cool hemsida för gymnasiet som tilltalar kidsen, nej inte så svårt och heller inte så kostsamt. Skulle det vara så omständigt att presentera Malung utifrån vad det verkligen är på en sjyst hemsida, i ett mer reklam syfte och inte den vi har i dag som både är krånglig och allt för informativ. Sånt engagerar inte människor som står inför en flytt och eventuellt skulle kunna tänka sig att bo i Malung med närhet till Sälen.

Har man alla oddsen mot sig som Malung faktiskt har då det gäller att locka till sig människor som har lust att flytt in så måste man bruka sig av list och alla oprovade grepp som tänkas kan. Kanske kan man resa till mässor för de som älskar friluftslivet och berätta att vi finns, kanske kan man vinkla våran svagehet till en styrka, nämligen att vi har inte så mycket här så det finns alla förutsättningar i världen för att skapa nytt, bara glöden finns och engagemanget. Inte lägga allt krut på en dålig dokusåpa som är långt i från det verkliga livet i Malung.

Eller är det helt enkelt så att hela kommunen kännder det jag känner, det finns inget längre att vara stolt för, det finns inget längre som jag faktiskt som ortsbo kan stå för och jag kan inte försvara de tilltag och grepp som kommunledningen tycks ta sig till. Är det därför det här med reklamen och ansiktet utåt inte fungerar som den ska? Är det då i en förtvivlad situation där man håller på att tappa greppet ger sig i kast med dokusåpa världen för att se det som enda räddningen och chansen att få vara i strålkastar ljuset under fem minuter?

Jag har lärt mig genom livet att fungerar det inte så som det ska när man gör en sak så måste man fundera i nya banor och hitta på nya grepp. Att göra reklam för en ort 2012 med majstänger och folkdräkter fungerar inte, även om det också är ett kulturellt fint arv vi har att förvalta. Nej jag ser i mitt inre en cool hemsida med texten Här har vi inget så flytta hit och skapa det du vill.
Vi måste också lära människorna vad våra pendlingsavstånd till jobb innebär. Att det är 8 mil till tex Mora innebär ca 45 minuter i bilen. Så som stadsbo kanske du är snabbare framme på ditt arbete om du bor här och jobbar 8 mil bort än om du bor i staden och jobbar 2 mil bort. Vi har inga bilköer, vi har ingen trängsel. Vi har billigare boende och därför har man också råd att ha bil......allt sånt här måste vi ju tala om.

Vi måste också förändra synen på Malung, det måste kastas om till en ort vi känner stolthet för och som vi faktiskt var och en kan presentera som ett bra ställe att bo på. Den synen och mentaliteten är inget vi förändrar över en natt. Men jag tror på för att det ska börjas förändras så måste också kommunens ledning påvisa den här förändringen genom att faktiskt tydligt tala om hur det nu är menat att ska vara. Att fundera på att sponsra en dokusåpa med X-antal kronor är deras fall. Ungdomen känner sig överkörda och ordentligt förorättade av det hela. Alla de unga som försöker skapa och fått kalla handen av kommunledningen har de nu helt plötsligt fått mot sig, i stället för det som är nödvändigt nämligen med sig.

Mig som person har de absolut klarat av att få fullständigt mot sig. Det hade varit samma kännsla oavsett vilken inriktning dokusåpan hade heft så har jag den starkaste kännslan av att det inte är väl placerade pengar. MIF hade kunnat ruska fram eventuella intressenter och skaffat sig spons hur de vill och jag hade skitit blankt i det hela. Men skattepengar känns inte som en kärnverksamhet då vi kommer till den här frågan och jag vill inte att pengarna jag betalar i skatt skall vara sponspengar i en taskig TV produktion.

Att försöka finna sig reklam för en ort på det här viset känns som det sista rycket, nästan som ett dödsryck.Personerna som nu har föreslagit denna galenskap är alltså de som sitter i Kommunstyrelsens arbetsutskott. Om nu någon inte vet vilken som kommit på den här iden och förslaget så är det att klicka här så ser ni vilka personer som enligt mig inte funderar längre än näsan räcker och missköter våra skattepengar.

Jag vill inte bo på en dansbana och tänker fan inte göra det längre än nödvändigt heller. Jag är nöjd och glad över mitt beslut att flytta här i från så nu snart kan kommunalrådet bocka för utterligare en avflytt i från kommunen. Inte för att, som han sa i tidningen för en tid sedan, Norge har skräpt sina regler ang skriva sig i landet. Nej för att hela kommunen inte tar hand om befolkningen som den sig bör. Så snälla kommunalrådet sluta skyll i från dig, se din egen del i det hela och rädda det som räddas kan, om det nu finns något att rädda?