Välkommen ska du vara.

Vill skriva om det jag just för stunden har behov av att skriva. Oftast är det lättast att skriva de dagarn när livet har tagit sig en gråare nyans, det är då själen måste ventileras genom det skrivna ordet. Kanske kan ses som en bitterfitta, kanske är det just vad jag är. Det är ingen titel jag vill ha, ettiketter är det andra som sätter.
Oavsett vad som visat dig vägen till min skrivarplats i cybervärlden så är du nu här. Tror du som mig att inget händer av en anledning så får du själv lista ut vad som gjorde att du kom hit. Jag vet varför jag är här och kanske vill du slå följe med mig på min väg i vardagen mot mina mål och min ambition att göra världen lite bättre.

lördag 8 december 2012

Bäst betalt.

I dag skriver DT.se om hur mycket olika chefer får i lön. I vilket syfte skriver man om detta?. Antar att nyfikna slänger sig över tidningen och läsarsiffrorna ökar. Detta tycks intressera människor av någon anledning.

Det intresserar mig också men inte i den meningen att jag känner mig felfördelad eller orättvist behandlad för att kommunchefen tycks tjäna ungefär dubbelt mer än mig om jag jobbade heltid. Nu vill jag leva och vara en fri människa så jag tycker att jag inte vill jobba bort mitt liv, därför väljer jag att jobba 50% en jävla stor lyx som jag antar att kommunchefen inte har möjligheten att välja om han nu vill.

Hur värdesätter man den valfriheten i kronor? Tja jag vet inte mer än att jag känner välbehag i livet och ett förbannat må bra flyt. Värt massor för mig.

Hur värderar då Malung-Sälen kommun sina anställda? Ett incitament brukar vanligtvis vara lönen. Så uppenbarligen värderar då inte Malung-Sälen Kommun sina lärare ett jävla dugg då lönen nästintill ligger i bottenskrapet av fiskrenset.

Är lönesättningen individuell så är det bara att smörja käkarna och ge järnet. Vem ska kunna värdera dig om du inte gör det själv, huvudregel no 1 för att nå framgång. Jag skiter blankt i kommunchefens lön. Vad jag däremot inte skiter ett dugg i är det jag faktiskt anser är ett av de viktigaste yrkena, det är lärarkåren. För mig är det helt obegripligt att någon alls vill arbeta som lärare och då framförallt i Malung-Sälen Kommun!

De lärarna som kämpar och sliter dagligen på sina jobb skänker jag en hedersmedalj av största sort. Att Malung-Sälen Kommun INTE gör det är för mig obegripligt och oförsvarbart. Kan det på något vis hänga samman med det sjunkande antalet boende i kommunen, kan detta hänga samman med att det gapar konkurs i varannat skylltförnser runt byn?

Ja jag tror faktiskt det. Ingen vill för fan bo kvar på orten, ingen orkar jobba kvar i kommunen av de som har jobb. Och de som inte har jobb flyttar. Enkelt och lätt som en plätt att fatta. Och till slut och sist vad för ungarna för kvalite på undervisningen? Med eller utan lärarlegitimation vad spelar det för roll då bitterheten och oengagemang genomsyrar det dagliga arbetet? Och produkten blir då oengagerade elever med kunskapsluckor, hur bra är det för framtiden och byns fortlevnad?

Det finns guldkorn, det finns eldsjälar och det finns bra lärare, vill understryka detta så ingen känner sig påhoppad. Jag gör en generalisering i det jag vill få fram, det hoppas jag alla förstår.



Jag tror faktiskt att jag påverkar mer genom mina skrivna blogginläg debatterar gärna på forum det är väl mer i den formen jag trivs som bäst. Snabba passningar, slagskott, i bland vinner man i bland förlorar man. Men man vaknar varje dag till något nytt att fundera på, ett debatt inlägg, en fråga på ett forum eller kanske ett mer politiskt inriktat blogginlägg. Det är just där jag trivs som bäst. Därför säger jag detta.

SKIT  I  MALUNG-SÄLEN KOMMUN. 
DU ÄR VÄRD SÅ MYCKET BÄTTRE.
  MALUNG-SÄLEN KOMMUN ÄR  INTE VÄRD DIG!


Adjössel strössel. På återseende.